Diva over mentale struggles: 'Vorige zomer zat ik even heel diep'

CELEBS

Diva over mentale struggles: 'Vorige zomer zat ik even heel diep'

Als nieuwe presentator van Spuiten en Slikken begeeft Diva Brons (25) zich op onbekend terrein. En dat is precies waarom het zo goed bij haar past.

 

Had je Diva vier jaar geleden verteld dat ze een van depresentatoren van het iconische BNNVARA-programma Spuiten en Slikken zou zijn, dan had ze je waarschijnlijk niet geloofd. Ze timmerde op dat moment hard aan de weg met Forces Vintage, haar kledingwebshop waarop ze tweedehands items verkoopt. Een tv-carrière stond zeker niet op de planning. “Ik was net gestopt met mijn studie Media Design en ik voelde heel sterk: dit bedrijf moet het worden. Ik was altijd aan het werk. Als vriendinnen op het terras zaten, zat ik achter mijn laptop. Mijn leven was niet zo spannend.”
Juist daarom besloot ze in te gaan op een verzoek dat ze via een DM kreeg: of ze zich wilde aanmelden voor een liefdesprogramma. “Ik wilde meer uit mijn leven halen en zag ditals een kans om uit mijn comfortzone te stappen.” Niet veel later streed ze op televisie mee om het hart van dj Tony Junior in De Bachelor. Liefde hield ze er niet aan over. Wel een heel nieuw carrièrepad, dat via Echte Meisjes In De Jungle nu leidt tot nieuwe avonturen in de wereld van seks en drugs.

Spuiten en Slikken presenteren is heel iets anders dan reality-tv. Was dit een doel of kwam het op je pad?
“Ik wist al sinds De Bachelor dat ik meer met televisie wilde doen. Ik vond het geweldig om samen met een crew aan een programma te werken. Wel twijfelde ik of reality-tv iets voor mij was. Als je op televisie te zien bent, ga je heel even skyhigh en krijg je alle aandacht, maar zodra het programma stopt, val je in een gat. Dan zit je maar een beetje te wachten totdat je weer ergens voor gevraagd wordt. Maar als ik iets heel leuk vind, wil ik ervoor gaan en doorpakken. Dat wachten is niks voor mij.”

Er was een oproep voor nieuw presentatietalent. Wist je meteen: dit wil ik?
“Als tiener had ik het idee dat mijn leven later heel ‘seks, drugs & rock-’n-roll’ zou zijn. Zo ongeveer het tegenover-gestelde is gebeurd. Ik gebruik geen drugs en ik ben ook niet echt een geile stoeipoes. Maar ik ben wel heel nieuwsgierig naar dat leven en ik vind het leuk om nieuwe dingen uit te proberen. Daarom heb ik me aangemeld. Juist doordat ik geen doorgewinterde seks- en drugsexpert ben, kan ik goed de vertaalslag maken naar de gemiddelde kijker. We gaan echt samen op ontdekking. Net als mijn mede-presentatoren Roos Haarsma en Ralph de Boer krijg ik een eigen serie, waarvoor ik elke week in een onbekende wereld duik die ik fascinerend vind. Ik ben al in een stripclub geweest, ging langs bij een dominatrix en volgende week huur ik een gigolo.”

TRENDING

Gerelateerd

LINDA.PREMIUM

Persoonlijk Verhaal

‘Ineens werd duidelijk wat ik voor mezelf deed en wat ik aangreep om indruk te maken op de buitenwereld’

‘Ik vond de bevallingmensonterend’

GOOISCHE MOEDER LESLIE KEIJZER

Interview

Gooische moeder Leslie Keijzer: ‘Alle pijn uit mijn jeugd kwam boven toen ik zelf kinderen kreeg’

‘Ik wil nooit meerzo veel hartenpijn’

FRED & WELMOED

Interview

Fred van Leer & Welmoed Sijtsma: ‘We hebben echt meer zachtheid nodig, iedereen is zo hard voor elkaar’

‘Al het lelijks wordt handig weggeshopt’

Editorial

Linda de Mol: ‘Krijsend van de pijn probeerde ik het kreng onder mijn kaftan vandaan te krijgen’

favorites

Zijn we dol op

FAVORITES

Persoonlijk Verhaal

‘Een raampje openzetten was geen optie, er hield zich allemaal loslopend wild rondom de auto op’

Verlaten vrouw

‘Als de kinderen er niet waren geweest had ik mijn auto misschien wel in de vangrail gezet’

NET BINNEN