Camila Cabello is één van de gezichten van de nieuwste campagne van L’Oréal die gelanceerd is om straatintimidatie te voorkomen en veilige, inclusieve ruimtes voor iedereen te bouwen.
Wij belden de wereldster om haar te vragen waarom zij het zo belangrijk vindt dat hier meer aandacht voor komt.
Uiterlijk
De Havana-zangeres komt de laatste maanden vaak in het nieuws. De voorvechter van vrouwenrechten en het vaker tonen van échte lichamen krijgt veel commentaar op haar veranderende uiterlijk als ze op straat door paparazzi wordt gespot. Maar hoe gaat ze ermee om wanneer mensen daar een mening over hebben?
“Ik denk dat het goed voor me is om zo ver mogelijk van zulke reacties vandaan te blijven. Ik probeer het vooral niet op te zoeken. Het is beter om gewoon m’n leven te leven en te bedenken dat ik niets te maken heb met wat andere mensen over me denken.”
Praten
Mede door al dat negatieve commentaar wil Camila iets doen. Het trainingsprogramma Stand Up Against Street Harassment is daar het perfecte platform voor. Ze vindt het belangrijk dat er meer over de vrijheid, zelfexpressie en vrouwelijkheid van vrouwen gepraat wordt. “Praten is de manier om verandering te brengen en mensen van gedachten te laten veranderen.”
Veiligheid
Het programma staat volledig in het teken van straatintimidatie en hoe we er samen voor kunnen zorgen dat vrouwen veiliger zijn. Zelf voelt Camila zich namelijk helemaal niet veilig als ze ’s avonds alleen over straat loopt. “Ik voel me buiten echt niet veilig. Het is een hele nare realiteit waar vrouwen over na moeten denken. Ik ga eigenlijk nooit naar buiten ’s avonds, behalve als ik zeker weet dat de omgeving veilig is. Maar zelfs dan zorg ik ervoor dat ik niet alleen loop.”
“Ieder meisje weet hoe het is om alleen te lopen en het gevoel te hebben aangestaard te worden. Dan voel je je heel bang. Ik heb het geluk dat er met mij nooit iets ergs is gebeurd, maar het is verschrikkelijk dat we bang moeten zijn als we alleen buiten lopen. Het zegt veel over hoe de wereld vrouwen behandelt.”
Verantwoordelijk
Het trainingsprogramma gaat er hopelijk voor zorgen dat dit wereldwijde probleem meer aandacht krijgt en vrouwen zich een stuk veiliger gaan voelen. “We moeten zorgen dat mensen verantwoordelijk worden gehouden en vrouwen zich veilig voelen om hun verhaal te doen en ook echt gehoord worden.”
Tegen onze LINDA.meiden lezeressen wil Camila zeggen: “Praat erover en weet dat je niet alleen bent. Weet dat er vrouwen zijn die hetzelfde hebben meegemaakt en die je kunnen steunen.”