Eigenaar Stephan Marsan van Brandy Melville ligt onder vuur. Hij wordt namelijk aangeklaagd door ex-werknemers wegens racisme, een onveilige werkomgeving en seksueel misbruik.
CEO Brandy Melville aangeklaagd: '14-jarigen kregen meer loon als ze topless gingen'
Canada
Stephen Marsan de CEO van Brandy Melville wordt aangeklaagd en zijn rechtszaak onthulde nogal problematische verhalen over hem. Zo vertelde een voormalige winkeleigenaar uit Canada dat Marsan niet wilde dat zwarte mensen Brandy-kleding kochten. Ook zei hij dat de Canadese winkels gesloten moesten worden in gebieden waar de meerderheid van de inwoners van kleur waren.
Discriminatie
Luca Rotondo die Vice President van het bedrijf was klaagt de Spaanse CEO aan wegens gedwongen ontslag, omdat hij weigerde om werknemers op basis van discriminatie te ontslaan. Hij vertelt dat Marsan het liefst werknemers wilde hebben die ‘jong, dun, mooi en wit’ waren. Degene die hij te zwaar of onaantrekkelijk vond of mensen die zwart zijn zou hij ontslaan als een winkel ’te veel’ mensen aannam. De rechtszaak onthulde ook berichten in een groepsapp waarin Marsan antisemitische, racistische en seksistische berichten deelde.
Black-out
Ook zijn er claims van seksuele intimidatie en misbruik. Zo meldde een voormalige winkelmanager dat ze gedrogeerd was door de CEO. Ze had een diner en een drankje met Marsan, waarna ze de volgende dag wakker werd in zijn bed met een black-out. Ze kon zich niets meer herinneren.
Tekst gaat door onder de post.
Brandy-look
Daar blijft het overigens niet bij. Een andere ex-werknemer vertelt dat werknemers jonge meisjes met de zogenaamde ‘Brandy-look’in de gaten moesten houden. Ze moeten hun contactgegevens vragen, zodat de meisjes daar konden werken. Er gaan daarnaast geruchten dat meisjes van veertien zich moesten omkleden voor hun leidinggevenden en wanneer ze dit topless deden, een hoger loon zouden krijgen.
Het bedrijf ligt al langer onder vuur, omdat ze een ongezonde leefstijl zouden promoten met de kleding die ze verkopen. Ze hanteren namelijk een ‘one size’ of een ‘small’ voor al hun kleding.
