Heb je (nog) geen tijd om naar de Provence te rijden, geniet dan thuis alvast van de Franse keuken. Deze Provençaalse ’tian’ maak je in een handomdraai en brengt je direct in vakantiesferen.
Romige kipragout met paddenstoelen, venkel en pasta
Zalmpakketjes met prei
Pita gyros met gegrilde paprikasaus
Snel, makkelijk en boordevol groenten
Oké, dit gerecht zorgt dus voor vakantiesferen in huis. Dat het ook nog eens super snel te maken is, boordevol groenten zit en er reuze feestelijk uitziet, is bijzaak. Maar wel mooi meegenomen.
Planning
Voorbereidingstijd 10 min
Wachttijd 30 min
Totale tijd 40 min
Ingrediënten (4 pers)
1 courgette
3 tomaten
450 g aardappelschijfjes
2 el olijfolie
75 g geraspte geitenkaas
15 g verse dille
150 g yoghurt Griekse stijl naturel 10% vet
1 teen knoflook
Aan de slag
Verwarm de oven voor tot 200 °C. Vet de ovenschaal in. Snijd de courgette en tomaten in plakjes van 2-3 mm. Begin aan de buitenrand en schik de plakken courgette, aardappel en tomaat om en om rechtop rondom in de ovenschaal. Besprenkel de groente met de olie. Bestrooi met de kaas en (versgemalen) peper. Bak de tian in de voorverwarmde oven in 30 min. gaar.
Hak intussen de dille fijn. Doe de yoghurt in een kom en pers of rasp er de knoflook boven. Meng er de helft van de dille door. Breng op smaak met (versgemalen) peper.
Neem de tian uit de oven, bestrooi met de rest van de dille en serveer met de dilleyoghurt.
Meer recepten
Klik hier voor alle recepten uit het Wat eten we?-weekmenu.