Wil je graag wat minder koolhydraten en juist meer groenten eten, maar heb je geen tijd om uren in de keuken te staan? Dan is dit een heerlijk recept voor jou.
Tagliatelle met paddenstoelen en honing-mosterdkip
Omelet met roerbaknoedels
Biefstuk met pestoboter
Nasi van bloemkoolrijst en kipsaté
Een goed bord nasi smaakt altijd naar meer. En dat is in dit geval helemaal niet erg, want meer nasi betekent nog meer groenten. Ook een goede keuze als je weinig tijd hebt, want binnen 25 minuten staat deze nasi-variant op tafel (of lekker op de bank).
Planning
Voorbereidingstijd 10 min
Wachttijd 15 min
Totale tijd 25 min
Ingrediënten (4 pers)
390 g kipfilet
4 el ketjap manis
2 uien
6 el zonnebloemolie
500 g bami- & nasigroente
95 g boemboe nasi goreng
400 g bloemkoolrijst
Aan de slag
Snijd de kipfilet in blokjes. Meng de kipblokjes met de ketjap en marineer 5 min. Snijd intussen de ui in dikke ringen. Meng de uienringen in een schaal met 2 el olie.
Verhit de grillpan. Gril de uienringen in porties in 5 min. gaar. Rijg intussen de kipblokjes aan de prikkers.
Verhit in een koekenpan 2 el olie. Bak de kipsaté in 10-12 min. gaar. Kook intussen de rijst 1 min. in water.
Verhit in een wok de laatste 2 el olie. Voeg de nasi- &bamigroente toe en bak 3 min. al omscheppend. Voeg de boemboe met 50 ml water toe aan de groenten en smoor 2 min. Giet de rijst af en laat goed uitlekken. Schep de rijst door de groenten en bak nog 1 min. Breng op smaak met peper.
Schep de nasi op 4 borden. Verdeel de gegrilde ui over de nasi en leg de kipsaté erbij.
Tip: lekker met seroendeng of gebakken uitjes.
Meer recepten
Klik hier voor alle recepten uit het Wat eten we?-weekmenu.