Wél zin in mosselen, maar niet in het standaard recept? Dan is dit een leuk alternatief. Spaghetti met mosselen staat binnen twintig minuten op tafel en in dit Italiaanse mosselpannetje zitten ook lekker veel groenten.
Planning
Voorbereidingstijd 20 min
Totale tijd 20 min
Ingrediënten (4 pers)
2 kg verse Zeeuwse mosselen (large)
300 g spaghetti
15 g platte peterselie
2 tenen knoflook
1 rode peper
2 el olijfolie
400 g Italiaanse roerbakmix
0,5 kippenbouillonblokje
200 g tros cherrytomaten
Aan de slag
Maak de mosselen schoon, verwijder kapotte schelpen en schelpen die open blijven staan als je er een tik op geeft. Bereid de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Snijd de stelen van de peterselie fijn. Snijd de knoflook in plakjes. Halveer de rode peper, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees fijn. Verhit de olie in een ruime (mossel)pan. Fruit de peterseliestelen 1 min. met de knoflook en de rode peper. Doe er de roerbakmix bij en bak 3 min. mee.
Voeg de mosselen toe, schenk 200 ml water in de pan en verkruimel er het bouillonblokje boven. Breng aan de kook en kook de mosselen met het deksel op de pan in 6-7 min. gaar. Schud halverwege goed om.
Snijd intussen de tomaten in kwarten en de rest van de peterselie fijn. Giet de spaghetti af.
Schep de tomaten, peterselie en spaghetti door de mosselen. Verdeel de spaghetti met de mosselen en groenten over 4 diepe borden.
Meer recepten
Klik hier voor alle recepten uit het Wat eten we?-weekmenu.