Voor een Michelin-waardig diner hoef je tegenwoordig de deur niet meer uit. Een luxe maaltijd van een topchef zet je zo vanuit je diepvries op de keukentafel.
Sterrenmaaltijden van topchefs zo hop, uit je diepvries op de keukentafel
Het is een idee van de webshop ‘The Cool Market’ die ingevroren maaltijden van Nederlandse chef-koks bezorgt.
Sterrenmaaltijden
Oprichter Tom van der Wagen (37) lanceerde het concept vanuit zijn eigen ervaring als werkende vader met weinig tijd om lekker te koken voor zijn drie dochters. “Vaak is het stressen rond het avondeten. Om die reden kookte ik altijd vooruit. Zo vroor ik pesto voor over hun pasta per portie in. Of maakte ik een hele pan vegetarische rendang en verdeelde die maaltijd over meerdere diepvrieszakjes, die ik dankzij de magnetron binnen twee minuten kon serveren.” Al snel beseft hij dat hij meer kon doen met dit ‘foodpreppen’.
Daaruit is zijn idee voor ‘The Cool Market’ ontstaan. Van ‘holly pulled beef’ tot een Indische rijsttafel: er zijn verschillende culinaire maaltjes te vinden in de webshop. Het bedrijf werkt samen met sterrenrestaurant de Treeswijkhoeve uit Waalre en sterrenchef Jan Smink uit Wolvega.
Hoewel diepvriesmaaltijden over het algemeen een slecht imago hebben, probeert ‘The Cool Market’ daarmee af te rekenen met deze sterrenmaaltijden. Zij werken met shockvriezers die de maaltijden snel invriezen waardoor smaak en voedingsstoffen behouden blijven.
