Weinig tijd of zin om te koken, maar wil je wel een lekker en voedzaam recept op tafel zetten? Dan hebben we een hele goede tip voor je: een product waarmee je gezonde pizza’s kunt maken.
Ja, je leest het goed. Een pizza kan gezond zijn.
Gezonde pizza’s
Om een pizza gezonder te maken, is de bodem belangrijk. En laat dat nou kunnen met de volkoren pizzabodems met tomatensaus van Albert Heijn. Je hoeft ze alleen nog te beleggen – daar heb je dus wel zelf in handen of je het gezond houdt – en af te bakken. Alleen de bodems bevatten al 20 gram eiwitten en 12 gram vezels per stuk. En dat voor een pizza. Win-win dus.
Ook niet verkeerd: voor twee volkoren pizzabodems betaal je 3,39 euro. Dief van je eigen portemonnee als je deze laat liggen.
Goed, met alleen een bodem heb je nog geen pizza natuurlijk. Daarom geven we je een aantal suggesties om je pizzabodem binnen vijf minuten met gezonde keuzes te beleggen.
Ga los met groentes. Denk aan paprika, champignon, ui, courgette of broccoli. Tip: bak de groenten even kort voor, dat voorkomt een natte pizza. Wil je extra eiwitten eten, kies dan voor kipfilet, tonijn (op water), garnalen, peulvruchten, tofu, tempeh of ei.
Kaas kan uiteraard niet ontbreken. Mocht je gezondere kaaskeuzes willen maken, gebruik dan iets minder kaas en ga voor (light) mozzarella, parmezaan of geitenkaas. Die laatste twee hebben al een sterke smaak, dus daar hoef je niet veel van te gebruiken.
Doe de belegde pizzabodem zo’n 8-10 minuten in een voorverwarmde oven op 220 graden. Top de pizza af met rucola, basilicum of walnoten, en je gezonde pizza is ready to serve. Maak er nog een salade bij – zoals deze frisse komkommersalade – en je hebt de schijf van vijf makkelijk binnen.
Nivine is redacteur bij LINDA.nl. Ze schrijft graag persoonlijke verhalen op en duikt het liefst in maatschappelijk relevante onderwerpen zoals vrouwengezondheid. Ze houdt énorm van dieren en van eten – vooral kaas(fondue).