Mag je jou ’s nachts én ’s ochtends wakker maken voor een goede risotto? Dat treft. De 26-jarige hobbychef Daan van der Lecq heeft hét recept voor je.

Buon appetito: zo maak je saffraanrisotto met garnalen en pecorino
Saffraanrisotto
In een klein Italiaans stadje at hij ooit voor het eerst saffraanrisotto en maakt er sindsdien een sport van het recept tot in detail na te maken. En met succes. Hij heeft het gerecht inmiddels zo goed onder de knie dat hij er voor de afwisseling soms maar een eigen draai aan geeft.
Daan heeft zijn liefde voor eten niet van een vreemde. Via zijn oma en moeder kreeg hij het koken er met een paplepel ingegoten. Omdat Daan inmiddels op zichzelf in Amsterdam woont, kookt hij (helaas) niet vaak meer met én voor hen, maar des te vaker voor zijn vriendin. Hoe hij deze gele risotto met garnalen en courgette (plús eigen draai) op tafel tovert? Hierbij:
Ingrediënten – 4 personen
Garnalen
500g garnalen
2 tenen knoflook
½ citroen
Bouillon
800ml kokend water
2 Maggi Mediterraans Rustique Bouillon blokjes
0,5g saffraan (1 plukje tussen duim en wijsvinger)
Risotto
1 gele ui
300g risotto rijst
½ courgette
150ml witte wijn
100g pecorino (Italiaanse Schapenkaas)
2 takjes krulpeterselie
1 el ongezouten boter
En zo maak je het
Voeg de bouillonblokjes en saffraan toe aan een pan kokend water. Snipper vervolgens de ui en bak deze in olijfolie tot hij glazig ziet. Snijd de courgette in dunne ¼ plakjes en voeg deze ook toe aan de pan met ui.
Voeg vnu ook de rijst toe en roer 2 minuten goed door tot ook de rijst glazig ziet. Blus af met de witte wijn en laat inkoken.
Lepel voor lepel
Voeg de bouillon vervolgens per soeplepel toe en kook in. Houd de risotto voortdurend in beweging en blijf bouillon toevoegen tot de rijst al dente is – oftewel: gaar met een bite. Is de bouillon op en ingekookt? Voeg dan de geraspte pecorino en boter toe.
Bak de knoflook aan in een aparte pan met olijfolie. Voeg na 2 minuten de garnalen toe en bak deze gaar in 4 minuten. Knijp een halve citroen uit over de garnalen.
Serveer de risotto met garnalen er boven op, garneer het gerecht met fijngehakte peterselie en zwarte peper en… buon appetito!
Deel ook jouw recept
Vind je het leuk om ook jouw favoriete recept met de wereld te delen? Schroom dan niet en deel hier jouw fijnste familierecept. Wie weet verwelkomt MAGGI je dan binnenkort in de studio van Koffietijd, of komen ze gezellig langs bij jou thuis.