Schrijfster Marion Pauw zorgt goed voor zichzelf. Zowel fysiek als mentaal. Zo drinkt ze bijna geen alcohol meer en heeft ze sinds de zomer een horeca-bijbaan tegen onderprikkeling.
Dat vertelt de schrijfster in de Mezza-rubriek ‘Hemd van het Lijf’.
Marion Pauw
De scenarist kan niet meer een fles leegdrinken, “zoals vroeger”. “Dat moet ik bekopen met opvliegers en de volgende dag ben ik zó brak”, aldus Pauw, die het daarom bij één glas houdt. Ze is dol op wijn, maar is wijs genoeg om er met mate van te genieten. “Ik merk dat gezond leven zijn vruchten afwerpt.”
Maar niet alleen door voeding zorgt de schrijfster dat ze fit blijft. Wandelen is een dagelijkse bezigheid en drie keer per week komt daar pilates, krachttraining of een andere sportles bij. Pauw let ook op haar slaap en deelt haar “geheim voor een goede nachtrust”. “De temperatuur in de slaapkamer moet constant zijn, de kamer rustig, donker en koel.”
Als de schrijfster er doorheen zit gaat ze dingen doen “die slecht voor me zijn”, legt ze uit. Dat betekent dan bijvoorbeeld tegelijkertijd op de telefoon en tv-kijken en te veel chips eten. “Dan kom ik in een neerwaartse spiraal terecht.”
Pauw is gevoelig voor burn-out en depressie, zo vertelt ze openhartig. “Als schrijver sta je altijd zo open, dan raak je makkelijk overprikkeld.” Maar ze kan ook onderprikkeld raken en daarom heeft ze een baantje in een koffietentje. “Vroeg opstaan, naar mijn werk gaan, vragen aan mensen: zal ik een cappuccino voor je maken? Geweldig vind ik het.”