Het was een spannende dag voor culinair Nederland: de Michelinsterren, werden uitgereikt tijdens de horecavakbeurs BBB in Maastricht.
En dít zijn de nieuwkomers.
Het was een spannende dag voor culinair Nederland: de Michelinsterren, werden uitgereikt tijdens de horecavakbeurs BBB in Maastricht.
En dít zijn de nieuwkomers.
Olde Marckt in Aalten
In een prachtig historisch pand aan de Aaltense markt vind je restaurant Olde Marckt. Waar ooit een herberg zat, openden Albert en Helga Stoverink in 1998 hun restaurant. Inmiddels is ook hun zoon Bram toegetreden tot het team en staat hij in de keuken. De stijl? Frans klassiek met internationale invloeden. Geen poespas, maar uitgesproken smaken en steengoede kwaliteit.
Choux in Amsterdam
Op een steenworp afstand van Amsterdam Centraal, in een voormalig pakhuis, vind je restaurant Choux. Chef Merijn van Berlo voert hier de keuken, waar groenten de hoofdrol spelen, met af en toe vis of vlees als aanvulling. Ook de wijnkaart is bijzonder, met veel biologische en natuurwijnen.
CUE in Amsterdam
Nog een Amsterdams restaurant dat dit jaar een ster wist te bemachtigen. Midden in de stad, aan de Utrechtsestraat, vind je CUE. Hier kun je terecht voor seizoensgebonden gerechten met internationale invloeden, stijlvol gepresenteerd in een ontspannen sfeer. In de kelder bevindt zich een zogenoemde listening bar, een concept dat overwaaide uit Japan, waar bezoekers samen naar muziek op vinyl kunnen luisteren.
Novaela in Delft
In een prachtig zeventiende-eeuws pand aan het Bagijnhof in Delft vind je restaurant Novaela. Chef Daniël Duijtser runt bedrijf het samen met zijn partner Eline Stroomberg. Het is een fine dining restaurant waar het menu elke twee maanden wisselt. Ook fijn: je kunt hier ook kiezen om à la carte te bestellen.
Restaurant Calva in Nootdorp
Restaurant Calva verhuisde begin 2025 naar een nieuwe locatie aan de Markt in Nootdorp en wist daar meteen een Michelinster te veroveren. De keuken wordt omschreven als modern French en draait volledig om seizoensproducten. Wie hier aanschuift, kiest bijvoorbeeld voor het verrassingsmenu met vijf verfijnde gangen die wekelijks kunnen wisselen.
Nieuw in het lijstje van 2025 zijn twee restaurants die meteen twee Michelinsterren in ontvangst mochten nemen: GEM. in Gemert en Create by Guido Braeken in Eijsden.
GEM. in Gemert
Afgelopen juli opende restaurant GEM. de deuren in het poortgebouw van het historische Kasteel Gemert. Achter dit nieuwe culinaire concept zitten chef Soenil Bahadoer en zijn verloofde Annu Bachu. Hier worden Franse kooktechnieken gecombineerd met Surinaams-Hindoestaanse smaken en dat viel in de smaak.
Dit bericht op Instagram bekijken
Een bericht gedeeld door RestaurantGEM. (@by_soenil.restaurantgem)
Create by Guido Braeken in Eijsden
Chef Guido Braeken verdiende eerder al twee Michelinsterren bij restaurant Julemont in Château Wittem. Inmiddels opende hij zijn eigen restaurant Create, gevestigd in het luxe Hotel Van Oys in Maastricht. Hier draait alles om de smaakbeleving. En geloof ons: als je er toch bent, wil je ook blijven overnachten.
View this post on Instagram
A post shared by Restaurant Create by Guido Braeken (@restaurant_create)
Er kwamen dit jaar geen nieuwe restaurants bij in het exclusieve rijtje met drie Michelinsterren. Daarmee blijft De Librije in Zwolle het enige driesterrenrestaurant van Nederland. Het was een emotioneel moment: chef Jonnie Boer, die het restaurant groot maakte, overleed eerder dit jaar op 23 april 2025.
Ook ontvingen twee restaurants een groene Michelinster, de onderscheiding voor duurzame en milieuvriendelijke gastronomie. Die gingen dit jaar naar Tres in Rotterdam en Restaurant Konijnenvoer in Arnhem. Leuk weetje: actrice Nazmiye Oral vertelde eerder aan LINDA. dat Konijnenvoer een van haar favoriete plekken is in haar woonplaats Arnhem.
Het beste van LINDA. direct in je mail? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.