07.42 Pathé en Irma Sluis voorzien ‘coronafilm’ van gebarentolk

Streamingsdienst Pathé Thuis voegt een bijzondere service toe aan de film Op gepaste afstand. De romantische kortfilm met Noortje Herlaar in de hoofdrol is vanaf woensdag ook te bekijken met een gebarentolk die de dialogen ‘vertaalt’ voor slechthorenden en doven.

Op gepaste afstand is de eerste Nederlandse film die volgens de coronaregels is gedraaid. De vertaling in gebaren wordt verzorgd door Irma Sluis, de populaire gebarentolk van de persconferenties. De film is tot 1 juni gratis te zien bij Pathé thuis, daarna betaal je voor de film 2 euro.

Het hele artikel over de nieuwe service van Pathé vind je hier.

Irma Sluis

06.55 Nederlanders met boot opgehaald uit Marokko

Een Italiaanse veerboot heeft dinsdagavond 67 gestrande Nederlanders opgehaald uit Marokko. Dat bevestigt het ministerie van Buitenlandse Zaken. Ook andere Europeanen zijn aan boord. Het schip vaart naar de Italiaanse plaats Genua.

Volgens het ministerie zijn nog bijna duizend Nederlanders gestrand in Marokko. Een woordvoerder van het ministerie laat weten dat ze hen “blijven bijstaan”. De plaatselijke ambassade is druk bezig om iedereen veilig thuis te krijgen.