Op het ene moment verdien je gemiddeld een halve ton per maand en het volgende moment word je van OnlyFans afgegooid. Zo gaat het nu met Levy van Wilgen (24), die een van de grootste creators op het platform was.
Bij de pakken neerzitten doet hij in ieder geval niet.
OnlyFans
Vanwege nog onbekende redenen werd Levy’s OnlyFans account een dag voor het verschijnen van de documentaire OnlyFans Uncoveredverwijderd. “Tot op de dag van vandaag is het niet duidelijk waarom mijn account is gedeactiveerd. Ik heb een vermoeden dat de documentaire een rol speelt, omdat Sepanta (zijn beste vriend en mede OnlyFans creator) ik groter waren dan andere mensen. In Nederland waren we sowieso de grootste en ook wereldwijd stonden we bij de mannelijke creators in de top.”
“Ik denk persoonlijk dat ze bang waren dat we OnlyFans in een slecht daglicht zouden zetten. Ze willen van het seksimago af en waren waarschijnlijk bang dat wij dat alleen maar zouden versterken. Ik denk dat ze onze accounts daarom preventief hebben verwijderd.”
Schrikken
“Het was op z’n zachtst gezegd schrikken toen ik dat hoorde. Ik heb het een periode laten bezinken en ben gaan nadenken over wat ik nu moest gaan doen. Na twee weken ben ik gelijk actie gaan ondernemen. Het was voor mij altijd al een droom om een eigen platform te beginnen, dus dit was eigenlijk precies het goede moment. Door het wegvallen van mijn inkomsten stond ik met mijn rug tegen de muur, dus dan moet je zo’n keuze maken.”
Inkomsten
Hij verdiende op OnlyFans in hele goede maanden rond de €65.000 per maand. Dat viel in een klap weg. “Ik verdiende niet iedere maand zoveel; het varieerde, maar in een goeie maand kon ik dat er wel uithalen. Het lag eraan hoeveel ik promootte en hoeveel fans ik die maand had.”
Hoe het voor hem was om zulke bedragen ineens niet meer maandelijks op zijn bankrekening te krijgen? “Het was wennen, want ik ben altijd een persoon geweest die het leuk vindt om geld uit te geven. Gelukkig hecht ik niet heel veel waarde aan wat ik koop, dus ik vond het niet heel moeilijk om er afstand van te doen.”
“Het biedt ook wel voordelen om soort van ‘back to basics’ te gaan. Het maakt je net wat scherper en zet je met beide benen op de grond. Ik kreeg meer motivatie om harder te strijden voor hetgeen ik wilde. Ik moet zeggen dat ik nu ook niets te klagen heb hoor. Ik verdien nog steeds super goed voor mijn leeftijd.”
OnlyFans 2.0
Inmiddels is hij, samen met beste vriend Sepanta die ook van het platform werd verwijderd, bezig met het bouwen van een nieuw platform genaamd FANATISE dat net zoals OnlyFans contentcreators de kans biedt hun content te verkopen. Maar dan nét even iets anders. “Het staat nog in de kinderschoenen, maar dat komt omdat er zoveel bij komt kijken. Het is lastig om een OnlyFans 2.0 te bouwen, want daar komt juridisch nogal wat bij kijken. Daarnaast is het een gigantische investering, waardoor het veel tijd en geld kost.”
“Op dit moment is het vooral een tussenstap voor onze fans zodat ze nog steeds onze content kunnen zien nu we niet meer op OnlyFans zitten. Uiteindelijk willen we dat er duizenden creators, bekend en onbekend, op ons platform terecht kunnen. We willen sowieso veel meer opties gaan bieden voor mensen die relatief klein zijn op social media. Om te kunnen groeien op OnlyFans heb je namelijk veel volgers nodig op social. Zonder dat is het organisch niet mogelijk om meer fans te vergaren.”
“Op Instagram kan dat nu bijvoorbeeld wel: je komt via de verkennen-pagina terecht bij content van mensen die je niet volgt. Op ons platform willen we daarom een gedeelte betaalde en een gedeelte gratis content leveren, waardoor mensen ook zonder grote following op social media een groot aantal volgers kunnen opbouwen. Daarnaast wil ik meer inzicht creëren in de statistieken. Ik wil bijvoorbeeld weten waarom iemand unsubscribet bij een creator om erachter te komen hoe iemand zijn of haar fans uiteindelijk blijer kan maken en kan voldoen aan de eisen van de fans.”