Geen inspiratie voor je kerstdiner? Stop met stressen, want wij hebben een lijstje met de heerlijkste recepten van jouw favoriete influencers.
Deze keer deelt Emma Heesters haar favoriete recept met ons.
Emma Heesters
“De eerste keer dat ik dit at, maakte mijn vriend het voor me. Hij had het echt heerlijk gemaakt. Inmiddels is het mijn favoriete recept geworden en heb ik het zelf ook gemasterd. Als ik iets mag kiezen wat ik elke dag zou eten is het dit recept van Brenda Kookt. Vooral met zoete aardappelfrietjes en truffel mayonaise.”
Hoelang ben je bezig?
Zo’n 30 minuten.
Voor hoeveel mensen is het geschikt?
Voor twee personen.
Wat heb je nodig?
– 2 zalmfilets
– 3 theelepels groene pesto
– 2 eetlepels panko of paneermeel
– 1 eetlepel pijnboompitjes
-Halve eetlepel geraspte Parmezaanse kaas
– Sap van een halve citroen
– Peper en zout
– Olijfolie
Bereidingswijze
“Begin met het invetten van een ovenschaal en verwarm de oven voor op 180 ºC. Vervolgens meng je de groene pesto met de panko of paneermeel, pijnboompitjes en Parmezaanse kaas allemaal samen in een kom.
Leg daarna de zalmfilets op de ovenschaal met de huid naar beneden en breng de bovenkant van de zalm op smaak met peper, zout en citroensap. Beleg de bovenkant van de zalm helemaal met het pesto-mengsel dat je hebt gemaakt. Druk daarna het mengsel op de zalm aan en breng naar smaak wat olijfolie aan. Als laatste stap bak je de zalmfilets 20 minuten lang in de oven. Bak nog wat zoete aardappelfrietjes in de oven, schep een flinke lepel truffelmayonaise op je bord en klaar is kees. Een heerlijk recept waar je het hele jaar door van kunt smullen.”