Een omelet met rijst en groenten: met dit gerecht kun je alle kanten op. Ideaal voor een lunch in het park, leuk op een borrelplank en ook nog eens een perfect gerecht voor een restjesdag.
Het leuke aan dit recept is dat je er helemaal je eigen draai aan kunt geven. Laat de restjes in de groentelade vooral bepalen. Het resultaat is een voedzame maaltijd in een handomdraai: eigenlijk heel simpel.
Planning
Voorbereidingstijd 30 min
Totale tijd 30 min
Ingrediënten (4 pers)
200 g witte rijst
15 g peterselie (bakje a 30 g)
6 eieren
150 g gekookte hamblokjes
600 g Italiaanse roerbakmix
150 g geraspte mozzarella
2 el zonnebloemolie
Aan de slag
Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Snijd de peterselie fijn. Breek de eieren boven een ruime kom en klop ze los. Schep er de rijst, hamblokjes, roerbakmix, mozzarella en twee derde van de peterselie door. Breng op smaak met peper.
Verhit de olie in een ruime koekenpan. Schenk er het rijstmengsel in en bak met een deksel op de pan in 5-8 min. gaar. Keer de omelet met behulp van het deksel of een bord en bak nog 5 min.
Snijd de omelet in 4 stukken en leg op de borden. Garneer met de rest van de peterselie.
Tip: in deze omelet kun je echt alle restjes die je nog hebt liggen gebruiken.
Meer recepten
Klik hier voor alle recepten uit het Wat eten we?-weekmenu.