Hoewel buiten de herfst is begonnen, halen we binnen nog even (zingend) de zomer in huis. Duik de keuken in voor deze heerlijke Mexicaanse tortilla’s uit de oven.
Gebakken spinazie met paddenstoelen en kipschnitzel
Tortilla’s met maïsdip
Deze knapperige tortilla’s zijn rijk gevuld en daarom goed voor een volledige maaltijd. Maar onthoud of bewaar dit recept ook zeker voor een gezellige lunch of borrelplank met je amigo’s.
Planning
Voorbereidingstijd 25 min
Wachttijd 18 min
Totale tijd 43 min
Ingrediënten (4 pers)
300 g rundergehakt
400 g Mexicaanse roerbakmix
8 tortilla’s naturel
150 g plakjes kaas met cheddar
2 el zonnebloemolie
200 g sambalsmeerkaas 48+
300 g maïs
bakpapier
Aan de slag
Verwarm de oven voor tot 200 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Doe het gehakt in een kom en voeg de Mexicaanse roerbakmix toe. Breng op smaak en meng goed door.
Verdeel het mengsel over de helft van elke tortilla, leg er een plakje cheddar op en vouw dubbel. Maak er zo nog 7. Verdeel de tortilla’s over de bakplaat en bestrijk met 2 el zonnebloemolie. Bak de tortilla’s 10 min. in de oven.
Verwarm intussen de smeerkaas in een pan. Giet de maïs af, roer door de smeerkaas en warm 3 min. mee.
Haal de tortilla’s na 10 min. uit de oven. Keer ze voorzichtig en bak in nog 5-8 min. knapperig. Leg op elk bord 2 tortilla’s en serveer met de maïsdip in een bakje.
Meer recepten
Klik hier voor alle recepten uit het Wat eten we?-weekmenu.