Als je in Nederland woont of een inkomen vanuit Nederland hebt, kun je tussen 1 maart en 1 mei belastingaangifte doen. Moet je aangifte doen, maar ben je het vergeten of ben je er niet aan toegekomen? Geen paniek – je kunt uitstel aanvragen.
Uitstel aanvragen voor je belastingaangifte? Zó doe je dat
Hoe je dat doet, lees je hier.
Uitstel belastingaangifte
Er kunnen allerlei redenen zijn waarom je de deadline niet haalt: ziekte, een vakantie, de administratie die nog steeds een chaos is of je bent het simpelweg vergeten. Wat de reden ook is – je hoeft ’m niet te melden bij het aanvragen van uitstel.
Maar, let op: je moet die aanvraag wel vóór 1 mei doen.
Ben je van plan pas na 1 mei uitstel aan te vragen? Dan moet je wél een geldige reden opgeven. En als die niet wordt goedgekeurd, loop je het risico op een boete en een belastingaanslag. Je krijgt dan wel een herinnering van de Belastingdienst om alsnog aangifte te doen.
Aanvragen
Moet je belasting bijbetalen? Dan kan de Belastingdienst vanaf 1 juli belastingrente in rekening brengen. Die rente is op dit moment zo’n 6,5 procent en loopt door tot maximaal 19 weken na de aangifte, of tot 6 weken na de datum van de berekende aanslag. Dit kun je voorkomen door een voorlopige aanslag aan te vragen. Maak hierbij een zo goed mogelijke schatting van je inkomen. Bij je definitieve aangifte wordt alles met elkaar verrekend.
Krijg je juist geld terug van de Belanstingdienst? Dan krijg je geen rente over het bedrag dat je terugkrijgt. Balen.
