‘It’s the most wonderful time of the year’. Maar deze feestelijke tijd zorgt soms ook voor de nodige stress, want wat moet je je gasten voorschotelen en wat schenk je ze precies in?
Haal opgelucht adem: de druk kan heus van de ketel.
Weg met de stress
Krijg je gasten? Met een goede voorbereiding neem je namelijk het grootste deel van de stress weg en kun je zelf ook optimaal genieten. Maak daarom een lijst waar je al je taken op noteert en stel – als je dat nog niet gedaan hebt – zo snel mogelijk het menu samen. Maak het jezelf niet al te moeilijk en kies voor een gerecht (of gerechten) waar je blij van wordt en die je al vaker hebt gemaakt. Je gasten imponeren is leuk, maar vergeet niet dat zij voor jou komen en niet voor je kookkunsten.
Feestelijke cocktails
Geen betere binnenkomer (of verrassende onderbreking) dan een cocktail, met of zonder alcohol. Niet alleen leuk en lekker, maar ook een ontspannen begin van een gezellig samenkomen. Voor je gasten en jouzelf natuurlijk. En met Ceder’s is het ook easy peasy lemon squeezy om een lekkere mocktail op tafel te zetten. Met deze twee cocktails scoor je hoge ogen én hoef je niet uren in de keuken te staan. Twee vliegen in één klap.
Wild & Tonic
Meng de volgende ingrediënten:
Eén deel Ceder’s Crisp en twee delen tonic.
Giet dit in een chic glas met ijs en garneer met een schijfje grapefruit en een takje basilicum.