Als Monica Geuze het heeft, willen wij ’t ook. Dit keer showt ze in een Get Ready With Me een apparaat waarmee haar hooikoortsklachten lijken te verdwijnen. Hoe top.

Monica Geuze deelt haar wondermiddel (?) tegen hooikoorts, wij checken het
Het is immers hét hooikoortsseizoen. Voordat iedereen snotterend naar de winkel rent, zoekt LINDA.meiden uit of dit ook echt werkt.
Monica Geuze hooikoorts
Wij hangen bij Monica’s GRWM’s aan haar lippen. Tussen haar make-uproutine door duwt ze een stopcontactvormig, lichtgevend gevaar in haar neus. Ze heeft erg last van hooikoorts en ontdekte dit een aantal zomers terug. “Ik weet niet of het werkt, maar ik neem echt genoegen met placebo op dit moment, want ik word er echt helemaal lijp van.”
Met deze lichttherapie zou je verlost moeten worden van je allergische klachten. Aan de ene kant zou het zorgen voor een betere doorbloeding van je neus, wat de cellen van je neusslijmvlies ten goede komt. Ook zou de aanmaak van histamine geremd worden – dé boosdoener waardoor je met hooikoorts al die vervelende klachten krijgt. Weg met het snotteren, niezen en die vervelende ogen.
Wacht met rennen
Voor je al je hooikoortsmedicijnen de deur uitdoet: Radar liet deze therapie in 2016 checken door deskundigen. Daaruit bleek dat er grote twijfels zijn bij het wetenschappelijke bewijs (in 1997) voor deze methode. Volgens Marjolein Cornet, KNO-arts van het AMC, is de onderzoeksgroep te klein en is maar bij een beperkt aantal mensen een kortetermijneffect geregistreerd. Zij raadt aan om niet zelf dit soort alternatieve therapieën te proberen.
Na dit onderzoek beweert Medisana, de fabrikant van het hooikoortsapparaat, dat minimaal 70 procent van de deelnemers uit hun onderzoek een verbetering na gebruik ervaart. Ook benadrukken ze de positieve reacties die zij krijgen en dat het baat kan bieden. ‘We hebben alle begrip voor sceptici, en zeker niet alle mensen zijn gelijk gebouwd, of hebben dezelfde vorm allergie of hooikoorts, dus dit zal nooit voor iedereen de pasklare oplossing zijn.’
Inspired door Mo? Voor haar lijkt het te werken – al is het een placebo-effect, maar wetenschappelijk gezien zijn er vraagtekens. Kijk dus zelf of je ’t dat waard vindt.
