Het inmiddels herkenbare litteken op het hoofd van ‘Euphoria’-ster Angus Cloud is echt. De Amerikaan vertelt over het ongeluk dat eraan voorafging. Hou je vast, want het is heftig.
Angus, ook bekend als Fezco, vertelt in geuren en kleuren over zijn schedelbreuk.
Angus Cloud
Elk litteken heeft een eigen verhaal, zo ook dat van Angus Cloud. De 24-jarige acteur is bekend van zijn rol als Fezco in HBO-hitserie Euphoria. Zijn karakteristieke voorkomen, waaronder het litteken dat zijn hoofd siert, werd vaak toegeschreven aan de makers van de serie. Maar Angus verzekert zijn fans ervan dat het hartstikke echt is. “Ik brak mijn schedel op vrijdag de 13e”, vertelt hij aan Variety.
Het is in 2013 als Angus alleen door zijn geboortestad Oakland, Californië, loopt. Door de duisternis ziet hij de bouwput voor zich niet, tot hij erin tuimelt. “Ik werd twaalf uur later op de bodem wakker. Ik zat gevangen. Uiteindelijk ben ik eruit geklommen na – weet ik veel hoelang. Het was heel moeilijk om te klimmen omdat mijn schedel gebroken was. Maar mijn huid niet, dus alle bloeding was intern en drukte tegen mijn hersenen aan. Maar ze zouden me daar beneden niet vinden. Ik vond mezelf. Of misschien vond God me, hoe je het ook wilt noemen.”
Tiener
Naast een gebroken schedel liep de Amerikaan ook een aantal gebroken vingers op door de val. “Maar ik voelde geen pijn. Ik was in overlevingsmodus, snap je?”
Na zijn ontsnapping pakte hij de bus naar het huis van zijn moeder. “Ik was een kind, ik was 14 of 15. Ze dacht dat ik drugs had gebruikt omdat mijn pupillen verwijd waren. Ik probeerde haar te vertellen wat er was gebeurd, maar ik kon een zin alleen starten – niet afmaken. Dus ik zei: ‘Ik ga gewoon slapen’.”
Ziekenhuis
Zijn moeder was het daar niet mee eens. “Ik zou dood zijn gegaan. Ze gaf me water en ik begon helderrood bloed over te geven. Dus nam mijn moeder me mee naar het kinderziekenhuis, en ze hebben mijn leven gered. Dat is waar het litteken van is.”
Na een operatie, waarbij ze een aantal schroeven en platen plaatsten op de plek van de schedelbreuk, moest hij vijf dagen herstellen op de intensive care. “Volgepompt met morfine”, zegt hij er nog voor de duidelijkheid bij. Na nog een aantal dagen op een andere afdeling, mocht hij naar huis. “Het was alsof er niets was gebeurd. Ik heb geluk gehad dat ik slechts minimale hersenschade heb opgelopen. Het is zo minimaal dat het het niet waard is om over te praten.”