Etentje vanavond? Met dít recept kom je in ieder geval goed voor de dag. Miljuschka laat je zien hoe je deze heerlijke salade met pastinaaklinten maakt.
ingrediënten (obv 2 pers)
3 pastinaken
300 gram snijbonen
500 gram kippendij zonder vel en bot
trosje paarse druiven
8 takjes dragon
theelepel gedroogde chilli
theelepel venkelzaad
theelepel karwijzaad
citroen
olijfolie
zout en peper
Benodigdheden
vijzel
dunschiller
kookpan
slakom
bakplaat
Recept
Maal de specerijen fijn in de vijzel.
Marineer de kip 30 minuten in de specerijen, citroensap en olijfolie. Verwarm de oven voor op 180 graden.
Rits de snijbonen in dunne lange slierten met een dunschiller. Kook 1 minuut. Spoel af met koud water.
Leg de kippendijen op de bakplaat, druiven ernaast. Besprenkel de druiven met olijfolie. Bak 25 minuten in de oven.
Schil de pastinaak en snij dunne linten met de dunschiller.
Meng de pastinaak met de snijbonen in de slakom.
Snijd de kip in repen en trek de druiven los. Verdeel over de salade.
Hak de dragon fijn en strooi over de kom.
Giet het sap van de druiven en kip over de salade.
Breng op smaak met peper en zout.