Miljuschka klapt uit de school over haar huwelijk met cheesecake: ‘Er is een minnaar in het spel gekomen: Tony’. Ze voegt het beste van twee werelden samen in een salted caramel chocolate cheesecake. Een calorieënbom die de zonde meer dan waard is.
16 personen
Ingrediënten
400 gram roomkaas
200 ml slagroom
200 gram suiker
200 gram tony’s chocolony gezouten karamel melkchocolade
200 gram gewone biscuits
80 gram gesmolten boter
maldonzout
springvorm 24 centimeter
bakpapier
Recept
1. Bekleed een een springvorm met bakpapier.
2. Maal de biscuits in de keukenmachine fijn.
3. Meng de gesmolten boter met de koekkruimels. Stort op de bodem en druk aan.
4. Smelt de chocolade au bain marie.
5. Sla de slagroom met de suiker stijf.
6. Roer de roomkaas los.
7. Schep de slagroom en gesmolten chocolade door de roomkaas.
8. Giet dit mengsel op de koekbodem en strijk glad.
9. Zet minimaal 4 uur in de koelkast maar liever een hele nacht.
10. Haal los uit de vorm door een warm mes langs de zijkanten te halen. Versier met geraspte chocolade en maldonzout.