Miljuschka laat ons vandaag zien hoe je scrambled eggs romig, fluweelachtig en vet krijgt. Hoofdrolspeler in dit recept: boter.
2 personen
Ingrediënten
5 eieren
25 gram boter in blokjes op kamertemperatuur
4 plakken spek
6 sprieten bieslook
1 eetlepel crème fraîche
zout en peper
2 lekker zachte witte bolletjes
Recept
Bak de spek uit.
Snij de bolletjes open. Beboter ze en toast ze in de pan.
Doe de eieren met de boter in een pan.
Zet op laag vuur en blijf constant roeren.
Wannneer de eieren te snel stollen haal dan de pan van het vuur en roer door.
Zet de pan daarna weer terug op het vuur.
Herhaal tot je de juiste dikte hebt. Die is ongeveer vergelijkbaar met kwark.
Stop het garen door de crème fraîche erdoorheen te roeren.
Breng op smaak met zout en peper.
Knip de bieslook fijn en roer deze er doorheen.
Doe het ei en vervolgens de plakjes spek op het broodje en serveer!
En delen maar. Zie pijltjesbutton linksonderin.