Ken je dat? Van die avonden dat er allemaal vriendinnen langskomen die op dieet zijn. De ene eet geen gluten, de ander zo min mogelijk koolhydraten. Miljuschka heeft hier een oplossing voor: de vis in een zoutkorst. Doordat het in een zoutkorst zit, kun je hem op tafel fileren voor de ‘oeh en aah’ momentjes.
Ingrediënten
· 1 grote zeebaars
· 2 venkel
· 1 appel
· bosje dille
· 1 citroen
· 1n sinaasappel
· 5 eiwitten
· 2 kilo grof zeezout
· bakblik met bakpapier bekleed.
Recept
1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
2. Meng 2 kilo zeezout met de eiwitten.
3. Maak een bedje van zout leg hierop de vis.
4. Snijd de helft van de venkel, citroen in dunne plakken. Vul de buik van de vis met de venkel, dille citroen, zout en peper.
5. Bedek de vis met de rest van het zeezout als een dekentje.
6. 35 min in de oven op 200 graden
7. Snijd de appel, dille en venkel fijn. Doe is een saladeschaal.
8. Rasp over de salade wat sinaasappelschil, knijp het sap erover uit. Sprenkel er wat olijfolie overheen.
En delen maar. Zie pijltjesbutton linksonderin.