Quinoa. We zijn er allemaal een beetje fan van. En met deze salade van Miljuschka –met fetacreme, rode biet, pistache, munt en avocado- wordt het helemaal goed.
Deel het recept van jouw favoriete salade of soep in de comments en maak kans op een Bosch kookworkshop voor twee. Wil je meer weten over de VitaFresh koelkast van Bosch? Klik dan hier voor meer informatie.
ingrediënten (obv 2 pers)
100 gram zwarte quinoa
4 rode gekookte bieten
1 grote rijpe stevige avocado
150 gram feta
200 ml slagroom
150 gram roomkaas
8 takjes munt
75 gram gedopte pistachenootjes
zout peper
1 limoen
olijfolie
Benodigdheden
zeef
kookpan met deksel
houten spatel
2 snijplanken
2 messen
mixer
2 grote diepe borden of een schaal
eetlepel
Recept
Spoel de quinoa af zodat het niet bitter gaat smaken.
Doe met 400 ml water in de kookpan.Breng aan de kook en laat 15 minuten koken met de deksel erop. Giet de quinoa af in een zeef.
Klop ondertussen de fetaroom in de mixer. Doe de slagroom, roomkaas en feta erin en klop tot een mooi mengsel.
Verdeel de room als een tapijtje over de borden.
Snij de bieten in dunne plakjes en maak er een krans van aan de buitenkant van het bord.
Ontpit en schil de avocado. Snij in dunne plakjes. Druk voorzichtig de plakjes uit elkaar en maak er een lange sliert van. Draai er een roos van. Leg in het midden van het bord.
Besprenkel met olijfolie en limoensap.
Hak de pistachenootjes fijn en strooi erover.
Pluk de muntblaadjes en verdeel over de salade.
En delen maar. Zie pijltjesbutton linksonderin.