Nieuw jaar, nieuwe kansen. Miljuschka deelt haar recept voor een gezonde vegan curry. Even klaar met snoep en chocola, we gaan voor groente, veel groente.
Ben je aan het boswandelen of aan het bakken in de zon in het buitenland tijdens de kerstvakantie? Bekijk dan hier de video.
6 personen
2 el arachideolie
2 uien fijngesneden
3 chili fijngehakt
duimgrootstuk gember, geschild fijn gehakt
5 teentjes knoflook geraspt
3 tl komijn
2tl kurkuma
2 tl korianderzaad
2 eetl tomatenpuree
zout kaneelstokje
400 gram rode linzen
1,5 liter groentebouillon
2 blik tomaat
1 kleine pompoen in blokjes
1 bloemkool
bos koriander
200 gram sperzieboon
2 limoenen in parten
griekse yoghurt
naan
Recept
1. bak ui, knoflook, chili, gember 5 minuten in olie.
2. Kruiden en tomatenpuree erbij. Bak nog eens 5 min.
3. Tomaten, bouillon, linzen kaneelstokje en zout erbij. Laat 15 minuten koken.
4. doe de pompoen erbij en kook 15 min.
5. Doe de bloemkool erbij en kook 15 minuten.
6. Doe de sperziebonen erbij en kook 7 minuten.
7. Serveer met naan, limoen en yoghurt.