Voor de liefhebbers een LINDA.tv-klassieker: Miljuschka’s Maaltijden.
Wanneer je een griepje voelt opkomen, zit er maar een ding op: knoflook eten. Deze bloemkool-knoflooksoep is heel goed voor je weerstand. Mocht je helemaal geen griep hebben, maar wel zin in een lekker romig gerecht: dan is-ie ook uitermate geschikt.
Laat ons weten welk gerecht jij een volgende keer terug wil zien en en maak kans op een Bosch SilentMixx blender. Wil je meer weten over de VitaFresh koelkast van Bosch? Klik hier voor meer informatie.
ingrediënten (obv 4 pers)
1 witte ui
1 bol knoflook
2 bloemkolen
glas witte wijn
3 takjes tijm
750 ml bouillon
100 gram parmezaanse kaas
1 theelepel mosterdpoeder
1 theelepel kurkuma
1 theelepel karwijzaad
olijfolie
zout en peper
1 knoflook
Recept
Verwarm de oven op 150 graden.
Snijd de toppen van de knoflook af. Leg op aluminiumfolie. Besprenkel met olijfolie, zout en peper.
Pak goed in en zet een uur in de oven.
Doe olie in de pan en verwarm. Snij de ui fijn en bak 3 minuten met zout en peper.
Snij de bloemkool fijn maar hou 12 roosjes apart. Bak de rest met de ui mee.
Doe de tijm en wijn erbij. Laat 5 minuten koken/bakken.
Giet de bouillon erbij laat 20 minuten koken met deksel erop en 10 minuten met deksel eraf.
Meng de mosterdpoeder, kurkuma en karwijzaad in een vijzel.
Bedek de bloemkoolroosjes met het specerijenmengsel, olijfolie en zout en peper. Rooster 15 minuten in de oven op 175 graden.
Doe de room bij de soep, parmezaan en knijp de knoflook erin uit.
Pureer de soep en leg de bloemkool uit de oven op de soep in de kommen.
En delen maar. Zie pijltjesbutton linksonderin.