Onze keukenprinses is weer terug van weggeweest en ze trapt af met een paprikasoep, want niets is zo lekker als een soepje op zijn tijd. De prachtige Miljuschka laat je zien hoe je binnen no-time een gele paprikasoep op tafel zet. Stokbroodje erbij, en klaar ben je.
Deel het recept van jouw favoriete salade of soep in de comments en maak kans op een Bosch kookworkshop voor twee. Wil je meer weten over de VitaFresh koelkast van Bosch? Klik dan hier voor meer informatie.
ingrediënten (obv 4 pers)
olijfolie
1 ui
2 tenen knoflook
4 grote gele paprika’s
750 ml bouillon
1 steranijs
1 rode peper
200 ml houdbare volle melk
6 takjes koriander
zout en peper
Benodigdheden
blender
soeppan
houten spatel
bakblik
snijplank
soeplepel
tang
aluminiumfolie
messen
siliconen spatel
Melkopschuimer van Nespresso bv
Soepkommen
Recept
Verwarm de oven voor op 225 graden. Smeer de paprika’s in met olijfolie en zet 20 minuten in de oven.
Snij de knoflook en ui fijn. Fruit aan in olijfolie met zout en peper. Bak 5 minuten op zacht vuur.
Pel de paprika’s en haal de zaadlijsten eruit.
Zet de pan op het vuur.
Doe de paprika erbij, steranijs, peper en kook met de bouillon 15 minuten.
Haal de, peper en steranijs eruit.
Pureer in de blender.
Klop de melk op. Hak de koriander fijn.
Schep de soep in de kommen. Doe er een eetlepel melkschuim op en wat gehakte koriander.
En delen maar. Zie pijltjesbutton linksonderin.