Heerlijk bakken en koken op je vrije zaterdag. Ons culinaire wonder Miljuschka Witzenhausen heeft vandaag gekozen voor een No bake Pumpkin Cheesecake, omdat het Halloween is. Supersimpel. Akelig lekker.
Ingrediënten voor 4 personen
250 gram roomkaas
250 gram pompoenpuree (op 175 graden 35 minuten geroosterd en gepureerd)
225 ml slagroom geklopt
125 gram suiker
1 vanillestokje
mespunt nootmuskaat
mespunt speculaaskruiden
mespunt gember
mespunt kaneel
100 gram speculaas
2 eetlepels roomboter
4 jampotjes met een inhoud van 175 ml
Recept
Sla de speculaaskoekjes fijn in een zak.
Smelt de boter.
Meng bijna al het koekkruim met de boter.
Sla de slagroom met suiker stijf.
Roer de roomkaas glad.
Meng de roomkaas met pompoen, specerijen, vanillemerg en slagroom.
Vul de potjes met koekkruim, pompoenroomkaas en top het af met een beetje apart gehouden speculaaskruim.
En delen maar: zie pijltjesbutton linksonderin.