Portretten

Hobbykoks over hun huiskamerrestaurant: ‘Dronken gasten hebben we nog nooit gehad’

Overdag een plek om te luieren en tv te kijken,  ’s avonds een knusse bistro vol proostende gasten: drie hobbykoks over hun huis­kamerrestaurant.

ELLIS PEEK (27, trainer in ­persoonlijke ­ontwikkeling) runt Deep Dinner in Nijmegen.
“Ik ga weleens naar een vrouwencirkel, zo’n avond waarop je met andere vrouwen deelt wat je op het hart hebt. Vaak worstelen we met dezelfde thema’s, zoals je carrièrepad ­uitstippelen en wel of niet moeder willen worden. Erover praten relativeert. Ik zocht een manier om gesprekken te verbinden aan ­lekker eten – ik ben een Brabantse ­bourgondiër en houd van eten en drinken. Zo ontstond Deep Dinner, avonden waarop ik kook voor ­onbekenden en gesprekken inleid die ­betrekking hebben op het thema van de avond.

TRENDING