Lot Kookt deelt elk weekend haar lekkerste recepten. Deze koningsdag: pasta met een oranje tintje.
Ingredienten (voor 2 personen)
200 gram spaghettini
1 prei (ik had babyprei, maar dat heb je niet in Holland)
2 eetlepels pesto
3 eetlepels creme fraiche
handje verse basilicum (in stukjes gescheurd)
250 gram gerookte zalm
Kook de spaghettini gaar volgens de verpakking.
Snijd de prei in dunne reepjes en bak ‘m in een beetje olijfolie in een pan op middelhoog vuur net zolang tot-ie zacht is.
Giet de pasta af. Gooi de pesto en creme fraiche erbij. Goed peperen en zouten. Dan mag ook de prei en basilicum erbij. Goed roeren.
Schep de spaghettini op de borden en verdeel de zalm erover.
Klaar.
Kookblog bordenvol humor Lot Kookt – soms van woede. Meestal uit liefde. Maar nooit met Knorr en Conimex– is het kookblog van Charlotte Olthoff (Kaapstad, Zuid Afrika) vol culinaire avonturen, druipers, ballen en goed gejatte recepten. Volg Lot Kookt op Facebook.