Kerst staat bijna voor de deur en dat betekent: veel eten. Dat doen we het liefst verantwoord en dus delen we een overheerlijk recept voor een veganistische taart.
Komt-ie.
Veganistische taart
Je hebt behoorlijk wat ingrediënten nodig, maar dan heb je ook wat: een taart waarmee jij al je familieleden omver blaast. Die naast veganistisch ook lactosevrij en glutenvrij is. Verder is het handig als je een mixer, springvorm en oven in je bezit hebt. Onderstaand recept is mede mogelijk gemaakt door Willem-Pie: Vegan Bakery.
Als je bovenstaande ingrediënten in huis heb gehaald, is het tijd om je schort om te doen en de keuken in te duiken. Lees hieronder hoe je de taart in elkaar tovert.
Bereiding van de cake
Verwarm de oven op 180 graden.
Bekleed de bodem van een springvorm van 25 cm met bakpapier en vet de randen in (met bakspray of een beetje kokosolie)
Was de mandarijnen, droog af en rasp de schil
Pers de vruchten uit en meng 100 ml van het sap met de amandelmelk (dit gaat schiften, dat hoort)
In een beslagkom meng je de boekweitmeel met de amandelmeel, cacao, bakpoeder en zout
Meng goed
In een andere kom mix je met handmixer de kokosolie met kokosbloesemsuiker
Voeg in 2 etappes het mengsel van amandelmelk en mandarijn toe
Als het gemengd is voeg je beetje bij beetje het meelmengsel toe.
Doe het beslag in de beklede springvorm en laat de vorm zachtjes een paar keer op het aanrechtblad vallen om de luchtbubbels eruit te ‘slaan’
Haal de cake uit de oven en laat volledig afkoelen
Bereiding voor de mousse
Smelt de chocolade au bain-marie
Mix de rest van de ingrediënten van de mousse, behalve de mandarijnrasp en frambozen, in de keukenmachine. Op het laatst giet je de gesmolten chocolade in de keukenmachine terwijl je de machine laat draaien
Spatel de rasp en 3/4 van de frambozen er voorzichtig doorheen
En dan… Bouwen maar
Snijd de cake horizontaal doormidden (het is niet erg als dit een beetje scheef gaat)
Bestrijk de onderste helft met 1/3 van de mousse en leg de andere helft erop.
De rest van de mousse verdeel je over en langs de taart
Versier de taart met de rest van de frambozen en andere (kerst)versiering
Maar er is meer…
Een toetje is leuk, maar een voorgerecht en hoofdgerecht kunnen natuurlijk niet ontbreken. Gelukkig is daar Sanne Vogel, die in de LINDA.original Vegan met Vogel veganistische recepten deelt waar je je vingers bij aflikt. Zo kun je starten met kimchi dumplings en serveer je als hoofdgerecht Salsa di Noci met spaghetti en een salade van courgette. Benieuwd naar de bereiding? Bekijk dan onderstaande video’s.
Kimchi dumplings:
- Video player -
Salsa di Noci met spaghetti en een salade van courgette: